Una acció molt important a l’hora d’aconseguir una reducció considerable de gasos d’efecte hivernacle de la ciutat de València, és realitzar un ampli procés de rehabilitació d’edificis i habitatges cercant un important augment de la seua eficiència energètica.
Es considera que els edificis són causants d’aproximadament un 40% del consum energètic total i del 30% de les emissions de CO₂ de la ciutat de València. Això es deu perquè almenys el 68% dels edificis tenen un nivell d’eficiència energètica molt baix (nivell G). Passar aquests edificis a un nivell B suposa reduir en 6 vegades el seu consum energètic. Per facilitar aquest procés està prevista l’aprovació d’importants ajudes econòmiques que posen arribar a ser el 100% del cost de la rehabilitació.
En aquest context la Mesa de Transició Energètica (MTE) creà un grup de treball sobre “rehabilitació d’edificis” que tingué ahir, dijous dia 17 de febrer la seua última reunió, en format en línia. L’objecte d’aquesta ha estat acabar de treballar el document on s’exposa el full de ruta per aconseguir una onada de rehabilitacions a la ciutat de València abans del 2030. Aquest document es presentarà d’ací a poc a la MTE per a la seua discussió i aprovació.
Vam tractar d’aspectes relatius a la manera de dur a terme els objectius plantejats en reunions anteriors; de com implicar la ciutadania en aquest projecte; del paper de les recents creades figures del “gestor rehabilitador” i de l’agent rehabilitador i dels problemes que poden anant sorgint durant el desenvolupament del projecte, entre altres temes.