La FAAVV s’ha dirigit a Joan Ribó per traslladar-li les resolucions de l’últim plenari.
Recentment hem celebrat el primer ple presencial de la Federació d’Associacions Veïnals de València des de l’inici de la pandèmia i ens agradaria poder compartir les conclusions d’aquesta important trobada.
En aquest ple, vam debatre tres temes cabdals per al futur de la ciutat que ens preocupen especialment i que centraran bona part de la nostra activitat en els propers mesos:
Mestalla. Vam adoptar el compromís ferm de requerir l’execució de la sentència que ordena desmantellar l’ampliació de l’estadi. Una sentència que sí o sí ha d’executar, bé perquè es reprenen les obres de el nou estadi i es compleixen tots els compromisos adquirits, bé perquè no hi haja una altra opció que pressionar l’actual propietari perquè complisca aquests mateixos compromisos amb la ciutat.
Port. Escometre la seva ampliació sense un nou informe d’impacte ambiental és una temeritat, un risc que no hem de córrer. Cal parlar ja d’un pla alternatiu que millore l’aprofitament de l’espai i dels recursos actuals del port de València, ja que estem convençuts que aquesta serà la conseqüència lògica del nou estudi d’impacte ambiental que reclamem. Aquesta Federació observa, amb preocupació, l’impacte negatiu de l’increment de trànsit de camions i les conseqüents ampliacions de vies per a la seva circulació.
Oci i Turisme. Ens sembla inacceptable reprendre el camí de el creixement sostingut de l’oci i turisme a la ciutat tal com es ve anunciant sense tindre en consideració els estrips que aquest creixement ocasiona en la vida quotidiana dels seus veïns i en l’arrelament de les famílies en els seus barris.
Cal un acord sobre l’ús equitatiu de l’espai públic, cal prestar una major atenció als episodis de gamberrisme i violència cada vegada més freqüents i, sobretot, cal evitar la saturació de persones, d’hotels, de bars o terrasses en punts concrets de la ciutat que són al capdavall una font de conflictes i de degradació.
És igualment necessari perseguir els habitatges d’ús turístic il·legals, que ja són un càncer pel seu nombre i extensió, impedir els canvis d’ús d’edificis residencials a hoteler que genera gentrificació i desnonaments, i millorar la tasca de vigilància i de compliment de les ordenances .
Un altre tema de gran importància que està afectant últimament a la ciutat i que és molt greu és l’augment de l’botellot i la proliferació en determinades zones urbanes de bandes violentes que afecten de manera molt directa i perillosa a les veïnes i veïns de València.
Com diem, ens agradaria compartir aquestes propostes, poder explicar-les amb detall i conèixer de primera mà que és el que des de l’Ajuntament s’està promovent per solucionar els problemes assenyalats.