El Jardí del Túria fa 35 anys! Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de València mitjançant l’Àrea d’Ecologia Urbana l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins està organitzant des de juny diferents activitats commemoratives.

El projecte del Pla Especial del Jardí de 1982, així com el disseny del primer tram en executar-se i inaugurar-se foren ideats per l’arquitecte Ricardo Bofill (1939-2022), després de la conquesta ciutadana per fer-ho possible amb l’eslògan “El llit del Túria és nostre i el volem verd”.

Aquesta exposició és la primera d’una triada retrospectiva del moment i en este cas mostra per primera volta d’ençà el treball del taller de Ricardo Bofill (RBTA) amb dibuixos originals i material divers, peces algunes voltes menys conegudes o inèdites, les quals pretenent transmetre el procés de creació d’un espai públic que en el seu conjunt ha esdevingut el més destacat de la ciutat de València.

Amb tot, l’objecte ha estat el de recuperar la memòria, però també compartir amb la ciutadania i arquitectes una manera de pensar i fer la ciutat molt engrescadora, en un moment de de nou la ciutat camina cap al verd.

Com activitat complementària, el dijous 1 de desembre tindrà lloc el Debat de Clausura, a les 18:30h en el salò d’actes del CTAV + info

Organitza:
Ajuntament de València, regidoria d’Ecologia Urbana i OAM de Parcs i Jardins
Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
Col·legi Territorial d’Arquitectes de València

Responsables:
Elena Bodoque i David Estal

Col·labora:
Tito Llopis, arquitecte Vetges Tu i Mediterrània
Arxiu Històric Municipal de València
Hemeroteca Municipal de València
Vicente Herraiz, Drakker SL – Taller de maquetes Herraiz
Josearte
Agència Districte