Les 26 associacions que han participat a l’enquesta realitzada al llarg del mes de febrer entre les entitats associades són favorables a la implantació de la taxa turística, però aquesta s’ha d’invertir en mesures per contenir els efectes adversos del turisme massiu a la ciutat i de la bombolla immobiliària que porta aparellada.
Una taxa com a contribució a la conservació dels béns i serveis que la ciutat ofereix és positiu i pedagògic, però també cal el desenvolupament de polítiques urbanístiques que continguin els desnonaments, les pujades dels preus del lloguer, o la degradació dels espais públics .
La taxa turística és una solució, però, com s’assenyala en una de les respostes, no és l’única.
València ostenta la “distinció” de ciutat turística per la qual cosa s’ha de dotar d’instruments per gestionar amb eficàcia una creixent demanda d’oci i de serveis públics i, alhora, prevenir els desajustos que aquesta demanda provoca a la vida quotidiana de molts barris ciutat.
La redacció del PORT (Pla d’Ordenació de Recursos Turístics) previst a la Llei de Turisme ja hauria de ser a l’agenda de normatives a desenvolupar per l’Ajuntament per frenar la pressió especulativa sobre els habitatges i la degradació de barris sencers.
En definitiva, el moviment veïnal representat per la Federació d’Associacions Veïnals diu si a la taxa turística, però assenyala que es troben a faltar polítiques actives per garantir la predicada sostenibilitat del turisme.
____________________________________________________________________________________________________________________________